'אתה צריך ויזה לארצות הברית?'

התשובה הקצרה היא כן, אלא אם כן אתה אזרח מאחת מ 36 המדינות הרשומות בתוכנית ויתור על ויזה (VWP) עבור שהייה של עד 90 יום.

36 מדינות ב VWP הן: אנדורה, אוסטרליה, אוסטריה, בלגיה, ברוניי, צ'כיה, דנמרק, אסטוניה, פינלנד, צרפת, גרמניה, יוון, הונגריה, איסלנד, אירלנד, איטליה, יפן, לטביה, ליכטנשטיין, ליטא, לוקסמבורג, מלטה, הולנד, ניו זילנד, נורבגיה, פורטוגל, סן מרינו, סינגפור, סלובניה, סלובקיה, דרום קוריאה, ספרד, שוודיה, שוויץ, טייוואן ובריטניה[1].

עבור אזרחים זכאים של 36 מדינות אלה, אתה עדיין חייב להשיג אישור ESTA לפני הנסיעה שלך. ESTA מייצג מערכת אלקטרונית עבור אישור נסיעה. העלות היא 14 $ לכל יישום. כדי להירשם, עבור אל esta.cbp.dhs.gov/esta.

כמו כן, חשוב לציין כי אם ביקרת באיראן, בעיראק, בלוב, בסומליה, בסודאן, בסוריה או בתימן ב -1 במרץ 2011 או לאחר מכן, או גם אזרחי מדינות אלה, אינך זכאי לנסוע במסגרת ויתור על ויזה התוכנית חייבת להגיש בקשה לאשרה בארה"ב.

אתה יכול לתת לי כמה דוגמאות?

דוגמה 1: אם אתה אזרח מלזי חי ועובד בסינגפור, והם מגורים קבע סינגפור, אתה צריך להגיש בקשה לאשרה לארצות הברית. במקרה זה, ניתן להגיש בקשה ל B1 (אשרת עסקים), או B2 (תיירות וביקור).

דוגמה 2: אם אתה אזרח צרפתי ועובד באנגליה, ואתה לא היית באיראן, בעיראק, בלוב, בסומליה, בסודאן, בסוריה או בתימן ב -1 במרץ 2011 או לאחר מכן, תוכל לבקר בארה"ב ללא ויזה, אך עליך החל על ESTA באינטרנט.

דוגמה 3: אם אתה אוסטרלי חי ועובד בדובאי, והיית באיראן בשנה שעברה, עליך להגיש בקשה לויזת B1 (ויזה עסקית) או B2 (תיירות וביקור) בקונסוליה או בשגרירות הקרובה ביותר.

מַעֲבָר

כל הנוסעים הנוסעים בכל אחד משדות התעופה בארה"ב חייבים גם לקבל אשרת מעבר. זה לא משפיע על נוסעים מוסמך לנסוע ויזה ללא תשלום במסגרת תוכנית ויתור ויזה.

איך ליישם

שלח את בקשתך לקונסוליה או לשגרירות הקרובה ביותר. אתה נדרש ללכת לראיון גם כן. העלות היא כ 160 $. זמן העיבוד משתנה ממדינה למדינה. תוכל תמיד לבדוק את המידע העדכני ביותר בדף https://travel.state.gov/content/visas/en/general/wait-times.html.

עוד משהו שאתה צריך לדעת?

לקבלת מידע מפורט, בדוק אם יש צורך בכרטיס החזרה, מה עליך לעשות אם אתה נוסע לארצות הברית עם ילדיך ומידע שימושי אחר.

נסיעה לארה"ב

מלבד ויזה נסיעות, חשוב לבדוק הסיכונים הבריאותיים וחיסונים, יחד עם כסף ומידע חובה חינם.

[1]רק דרכונים של בריטניה עם "אזרחים בריטים" ו / או "עם זכות בלתי מוגבלת של מגורים בבריטניה" זכאים להרשמה של VWP. בעלי דרכונים המציינים כי נושא הוא נושא בריטי, בריטי בשטחים התלויים אזרח, בריטיש חו"ל הלאומי או הבריטי הלאומי (בחו"ל) אינם זכאים עבור VWP.



'